Megjutalmazták az Almási Balogh Pál Kórház dolgozóit. Az elismeréseket a Semmelweis-napi ünnepség keretében vehették át a díjazottak. Az „Év osztálya” vándorplakettet a Sebészeti osztály munkatársai vehették át. Rendhagyó módon családi programokkal is színesítették a rendezvényt.
Július 1-je Semmelweis Ignác születésnapja, egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az Almási Balogh Pál Kórház vezetése Június 30-án tartotta meg az intézmény kertjében Semmelweis-napi programját, amelyen elsőként dr. Bélteczki János megbízott főigazgató méltatta az egészségügyben dolgozók elhivatottságát.

„A mi munkánk igenis nagyon értékes, ebben benne van a tanáraink, a mestereink, a múltunk, az a kicsi, amit mi magunk a jelen generáció hozzátesz és benne van a jövő ígérete, ez egy érték” – fogalmazott beszédében dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója.

A Semmelweis-napi ünnepségen több elismerést is átadtak. Janiczak Dávid polgármester három szakembert dr. Soós László főorvost, dr. Fazekas Ágnes szakorvost és dr. Nagy-Kismarcziné Gulyás Margit főnővért részesítette tárgyjutalomban.

„Ők az év valamennyi napján szeretteinkért és értünk dolgoznak, hogy egészségesek legyünk, és ha betegek vagyunk, akkor minél hamarabb meggyógyulhassunk. Minden erőt és energiát belefektetnek ebbe a munkába, ez számukra hivatás” – nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az év osztályának járó elismerést, a vándorplakettet idén a Sebészeti Osztály dolgozói vehették át. Dr. Bogdán-Rajcs Sándor egy éve áll az osztály élén, korábban – közel negyven évig – Nyíregyházán tevékenykedett.

„Én úgy gondolom, hogy azok a feltételek, amelyek itt jelenleg már adottak, kialakultak és a támogatás együttese is azt mutatja, hogy érdemes itt dolgozni, hatékonyan lehet dolgozni. A feltételek adottak, hogy modern sebészeti munkát végezzünk és mindazokat a gyógyító beavatkozásokat elvégezhessük, amit számos úgymond nagy kórházban, vagy modernebb helyen is megtehetnek. Szégyenkezni valónk nincs, az eredmények magukért beszélnek” – mondta dr. Bogdán-Rajcs Sándor, a Sebészeti Osztály főorvosa.

A kórházi kitüntetéseket tizenkét elhivatott dolgozó vehette át idén dr. Bélteczki Jánostól.

Idén először a Kossuth Zsuzsanna emlékév kapcsán a kamara rajz és prózaíró pályázatot is hirdetett, amelynek nyerteseit szintén a rendezvényen jutalmazták.

Az ünnepséget rendhagyó módon most összekötötték egy családi nappal is. A helyi együttesek mellett Kökény Attila is szórakoztatta a közönséget. A kisebbeknek arcfestéssel és ugrálóvárral kedveskedtek a szervezők. A program közös ebéddel és baráti hangulatú beszélgetéssel zárult.

(Forrás: ozd.hu)
(Fotó: Bertalan Csaba)

Attachment