Osztályvezető főorvos: Dr. Kós Csaba
Főnővér: Kovács Mária

Elhelyezkedés: fekvőbeteg részleg földszintje
Ágyszám: 20 db

Az osztály tevékenysége:

A gyermekgyógyászat főbb tevékenységi köre a 18 év alatti korosztály I. progresszivitási szintű fekvő- és járóbeteg szakellátása, az intézményünkben született újszülöttek és a kisebb problémájú koraszülöttek ellátása. Légúti betegségek, gyomor-bél betegségek, vese- és húgyúti betegségek, illetve szív- és idegrendszeri betegségek kompetencián belüli kivizsgálását és gyógyítását végezzük. A betegek kísérőinek elhelyezésére is van lehetőség, mely a beteg gyermekkel egy kórteremben történik. A hatékonyabb gyógyulás érdekében szakkonzíliumra is van lehetőség, melyek a következők: fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, bőrgyógyászat, nőgyógyászat.

Gyermekgyógyászati szakrendelés:

  • Az osztályon történik hétfőtől péntekig.
  • Itt kerülnek vizsgálatra a háziorvos által beutalt és a sürgős ellátást igénylő  gyermekek. A krónikus betegség miatt gondozott és az előzőleg osztályon kezelt beteg gyermekek kontrollvizsgálata is itt történik.
  • Lehetőség van a pulmonológiai gondozott gyermekek kivizsgálására, légzésfunkciós vizsgálat, allergiateszt elvégzésére.
  • A szakrendelés tevékenységi köréhez tartozik az ultrahangos képalkotó-diagnosztikai vizsgálat, valamint az ultrahangos csecsemőkori csípődysplasia-szűrés, melyek előjegyzéssel történnek.


Az osztályon száraz sóterápiára is lehetőség van. A részvételhez előjegyzés szükséges: 0648/574-427