Vezető: Szabó Attila
Elérhetőség: 48/574-411

Osztályunk öt különböző területen elégíti ki a kórház és ezen belül a betegellátás zavartalan működéséhez szükséges feladatokat.

  1. Vagyongazdálkodás, tárgyi eszközgazdálkodás, anyaggazdálkodás

Ennek keretében történik az intézet működéséhez szükséges anyagok és eszközök megrendelése, átvétele, bevételezése, kiadása, ezen eszközök és anyagok számláinak, bizonylatainak kezelése, illetve nyilvántartásával kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátása. Pl. számítástechnikai eszközök; irodai-ügyviteli, szakmai eszközök; egyéb gyógyászati gépek és felszerelések; irodaszer; sokszorosítási anyagok; tisztítószerek; mosodai anyagok; egyszerhasználatos nem szakmai anyagok. Itt történik az intézmény műszaki üzemeltetéséhez és karbantartáshoz szükséges anyagok, eszközök, berendezések beszerzése is. A műszaki karbantartás részére pl. víz, szennyvíz, villanyszerelés, festés, kőműves, lakatos anyagok, szerszámok és berendezések. Gondoskodunk továbbá az intézményben feleslegessé vált, használhatatlan eszközök visszavételéről és szükség szerinti selejtezéséről. Ezen kívül munkánkhoz tartozik az orvosi tárgyi eszközök karbantartásának és javításának megrendelése is.

  1. Karbantartás

Az intézet folyamatos működéséhez szükséges műszaki szolgáltatások folyamatos biztosítása.
Ezen terület oldja meg az épület műszaki üzemeltetését, az épület mindennapi karbantartási, üzemzavar-elhárítási feladatait (pl. csőszerelés, villanyszerelés, lakatos, festő, uszodagépészet, esetenként orvostechnikai, klimatizálási). Mivel kórházunk önálló fűtési rendszerrel rendelkezik, így ide tartozik még a kazánház üzemszerű, időjárási viszonyoknak megfelelő üzemeltetése és ellenőrzésének feladata is. Ebből adódóan figyelemmel kísérjük a különböző energiafelhasználást, -fogyasztást, azok számláit elemezzük, továbbá adatot szolgáltatunk.

  1. Mosoda

Feladatköréhez tartozik az intézetünk működéséhez szükséges, különböző szennyezettségű fekvőbeteg- és személyi textília megfelelő tisztaságban, az egészségügyi elvárásoknak megfelelően és szükség szerinti mennyiségben, időben történő biztosítása.

  1. Kertészet és parkfenntartás, gondnokság

Az itt dolgozók feladata az intézetben képződő kommunális és veszélyes hulladék összegyűjtése, az ételes kocsik időben osztályokra juttatása.
Parkgondozás: fűnyírás, sövénynyírás, levél összeszedés.
Kertészet: palántanevelés, locsolás, növénygondozás.
Téli időszakban hóeltakarítás, csúszásmentesítés. Különböző logisztikai munkák teljesítése: pl. áru érkezése esetén azok raktárba juttatása, különböző költöztetések, nagy mennyiségű iratok szállítása.

  1. Szállítás

Sofőrjeink végzik a kórház igazgatóinak és más személyeknek különböző rendezvényekre, szakmai konferenciákra, továbbképzésekre időben történő helyszínre szállítását; szakmai gépek és eszközök szervízbe és onnan visszaszállítását kórházunkba; anyagbeszerzés; vérszállítás; a művese-állomásra tisztaruha-csere és steril eszközök szállítása; illetve minden egyéb ügyintézéshez, ami gépkocsit igényel, rendelkezésre állnak a kórházunk részére.