“Új EKG készülékkel bővült a kórház eszközparkja a közelmúltban. A mintegy négyszázezer forintos beruházásra saját forrásból, és egy gyógyszergyártó cég támogatásának köszönhetően nyílt lehetőség. A mai kor követelményeinek megfelelő eszköz sokkal kisebb, mint az eddig alkalmazott gép ezért jelentősen megkönnyíti az ott dolgozók munkáját.
Egy másik osztályról átcsoportosított tablet segítségével, amelyet összekapcsolnak a készülékkel az ágy mellett, azonnal képet kaphatnak a páciens állapotáról. Ehhez persze először el kell helyezni az úgynevezett elektródákat a beteg testén, illetve végtagjain. Ez minden egyes szívdobbanásnál elektromos jeleket bocsát ki, amelyek a kis fémlemezekkel felfoghatóak. A vizsgálat eredményeként kapott EKG-görbe alakja segíti az orvost a helyes diagnózis felállításában, ugyanis a normálistól eltérő mintázat különböző elváltozásokra, betegségekre utalhat. A kardiológiai szakrendelőben két korábbi típusú készülék is van, az új beszerzés a belgyógyászati osztályon szolgál a páciensek felügyeletére a jövőben.
A kórházban egyébként akár magánszemélyek, akár cégek támogatását is szívesen fogadják, ez lehet eszköz, vagy pénzügyi hozzájárulás, hiszen bármilyen fejlesztés a betegek érdekét szolgálja, valamint az ott dolgozók munkáját könnyíti meg.
Az Almási Balogh Pál Kórházban az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg pályázati vagy saját forrásból. Ezek egy része jelenleg is folyamatban van. A beruházások érintik többek között a fekvő és járóbeteg ellátást is.”

(Forrás: www.ozd.hu)
(Képek forrása: www.ozd.hu)

Attachment