Az elmúlt év során sokan (ha nem mindannyian) átéltük, milyen az, amikor minden terv borul. De talán azt is megtapasztaltuk, hogy nem haszontalan, ha van előttünk valamiféle cél, akár csak néhány sarkalatos pont, ami éppen az ilyen helyzetekben segíthet erőt gyűjteni, újratervezni. 
2012 óta létezik egy INGYENESEN LETÖLTHETŐ kis füzet, a YEARCOMPASS
Egyszerűen működik: irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt éved, majd segít abban, hogy álmaidat konkrét célokká formáld.

Persze így sem garantált, hogy ezeket a célokat minden egyes hétköznap szem előtt tudjuk tartani, de már az, hogy leírjuk és rendszerbe foglaljuk a gondolatainkat, előrébb vihet minket.
Az A5-ös méretű, 20 oldal terjedelmű ingyenesen letölthető Évrendező füzet kitöltéséhez semmi másra nincs szükséged mint
☆ zavartalan nyugalomra,
☆a mögötted álló év naptárára,
☆a kinyomtatott évtervező füzetre,
☆és íróeszközre.

A füzet első fele az előző évről szól, pl arról, hogy a család, a magánélet, vagy a munka és a hivatás tekintetében mely történések voltak a legfontosabbak, kik voltak rád nagy hatással, mi volt a legbölcsebb döntésed, ki vagy mi okozta a legnagyobb meglepetést számodra, mire vagy a legbüszkébb, miért vagy a leginkább hálás. 

A kérdéseken keresztül felidézhetjük a legszebb pillanatokat, és azokat a tanulságokat, amelyekkel az elmúlt év szolgált.
MIÉRT JÓ EZ?
Azért, mert azáltal hogy a múlt tanulságait tudatosítjuk és beépítjük a jelenünkbe, csökkentjük az esélyét annak, hogy ugyanazokat a hibákat idén is elkövessük.
Ha a jövőt nem láthatjuk, mi másból tanulhatnánk, ha nem a múltunkból?

Ezzel párhuzamosan megnő az esélye annak is, hogy a valóban örömöt szerző tevékenységeket, a számunkra fontos embereket a következő évre is ‘magunkkal vigyük’.

És mi legyen azzal, amit nem szeretnénk magunkkal vinni?Engedd el!
Milyen könnyű is azt mondani valakinek, hogy ‘engedd el’… viszont egyáltalán nem egyszerű megvalósítani. Mégis hogyan kell azt csinálni?
Az évrendező szó szerint kézzelfogható eszközt ad a kezünkbe ahhoz is, hogy ezt megtegyük.
Ez az eszköz nem más, mint a tollunk és a füzet, amibe az elmúlt év áttekintése során szépen beleírhatjuk, hogy mik azok a dolgok, amelyeket már nem szeretnénk magunkkal vinni a következő évre. Ezek lehetnek félelmek, kétségek, fájdalmat okozó emberi kapcsolatok. Kinek mi.

Nem állítom, hogy ezzel egy csapásra eltűnik minden nehézség, de óriási ereje van a leírt szavaknak. Érdemes próbát tenni.

Miután elvarrtuk az előző év szálait, felidéztük a legszebb pillanatokat, levontuk a tanulságokat és eldöntöttük, mit nem viszünk magunkkal, jöhet az előttünk álló év megtervezése.
Az idei évre vonatkozó irányított kérdések segítenek a konkrétumok szintjén megfogalmazni a céljaidat, a vágyaidat, az álmaidat.

A leírt szavak ereje a vágyaink, álmaink, céljaink szempontjából is nagyon sokat számítanak. Érdemes időt szánni rá, hogy ezeket megfogalmazzuk és strukturáljuk, mert ezáltal megnöveljük az esélyeinket arra, hogy az év többi napján nem a mások, hanem a saját vágyaink mentén kijelölt úton haladjunk a céljaink felé.

Ha készen állsz,
töltsd le, töltsd ki most.
Mikor máskor, ha nem most?
Csatlakozz és haladj a céljaid felé!
Van kérdésed? 

Keress bizalommal!
Lukácsné Zsuzsa

Az alábbi linkről letölthető a kis füzet:

https://yearcompass.com/