Bemutatkozás:

A kórház rendeltetésszerű működésének, a gyógyító munka zavartalan menetének elősegítését szolgáló folyamatok között jelentős helyet foglal el az élelmezési ellátás.

Munkatársak:

Batóné Bodnár Anikó Élelmezési osztályvezető, dietetikus.

18 fő dolgozó (3fő adminisztratív, 15 fő szakmai)

Szakmai feladatok:

A hatályos élelmezési normák betartásával, a technikai és személyi feltételek, figyelembe vételével az élelmezési osztály feladata:

  • A kórházban ápolás alatt álló betegek (ellátottak) napi főétkezéseinek biztosítása.
  • A kórházi dolgozók, külső étkezők, vendégek, nyugdíjasok ebédelési lehetőségének megteremtése, helyben étkezés, illetve ételhordóban történő elvitel formájában.
  • A dietetikai szolgálat által jóváhagyott és ellenőrzött ételek elkészítése.
  • Az ételek időbeni elkészítése, illetve eljuttatása a betegosztályokra.
  • A konyha helyiségeinek, valamint a gépek-berendezések  eszközök, szettek tisztántartása a HACCP előírásainak figyelembe vételével.
  • Adminisztratív feladatok elvégzése. (árubeszerzés, nyersanyag kiszabás elkészítése, keretnyilvántartás vezetése, étkező számának nyilvántartása, pót-illetve lerendelések kezelése, közbeszerzés lebonyolítása, bizonylatok vezetése)