Bemutatkozás:
A kórház rendeltetésszerű működésének, a gyógyító munka zavartalan menetének elősegítését szolgáló folyamatok között jelentős helyet foglal el az élelmezési ellátás.
Munkatársak:
Batóné Bodnár Anikó Élelmezési osztályvezető, dietetikus.
18 fő dolgozó (3fő adminisztratív, 15 fő szakmai)
Szakmai feladatok:
A hatályos élelmezési normák betartásával, a technikai és személyi feltételek, figyelembe vételével az élelmezési osztály feladata:
- A kórházban ápolás alatt álló betegek (ellátottak) napi főétkezéseinek biztosítása.
- A kórházi dolgozók, külső étkezők, vendégek, nyugdíjasok ebédelési lehetőségének megteremtése, helyben étkezés, illetve ételhordóban történő elvitel formájában.
- A dietetikai szolgálat által jóváhagyott és ellenőrzött ételek elkészítése.
- Az ételek időbeni elkészítése, illetve eljuttatása a betegosztályokra.
- A konyha helyiségeinek, valamint a gépek-berendezések eszközök, szettek tisztántartása a HACCP előírásainak figyelembe vételével.
- Adminisztratív feladatok elvégzése. (árubeszerzés, nyersanyag kiszabás elkészítése, keretnyilvántartás vezetése, étkező számának nyilvántartása, pót-illetve lerendelések kezelése, közbeszerzés lebonyolítása, bizonylatok vezetése)