Családi Életmód Napnak adott helyet a városközponti nagyparkoló. Az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szervezésében egészségvédelmi szűrővizsgálatok és prevenciós programok várták a helyszínre kilátogatókat. A délutáni órákban színpadi fellépők sora, valamint sportbemutatók színesítették a rendezvényt.

A helyi kórház vezetősége, illetve az EFI nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód népszerűsítésére, a betegségmegelőzésre, valamint arra, hogy tudatosítsák az emberekben, egy kis odafigyeléssel milyen sokat tehetnek testi-lelki egészségükért.

„Mindenki legalább 80 százalékban felelős a saját sorsáért. Életmódjával, tudatos sporttevékenységével, a károsító tényezők kiküszöbölésével. Ebben szeretnénk segíteni a lakosságnak. Felhívni a figyelmet a fontos dolgokra, segíteni a választásban és karban tartani a testüket. A kórházunkban működő Egészségfejlesztési Iroda ezt a missziót vállalta” – fogalmazott dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója.

Az életmód napon kardiológiai, szív- és érrendszeri, szemészeti, tüdőgyógyászati vizsgálatokat végeztek, de teljes testanalízis és testműködés felmérésre is nyílt lehetőség. Külön érdekesség volt a 3D-s Anatómiai Mozisátor, ahol negyedórás előadássorozatot tekinthettek meg az érdeklődők. Kora délutántól kiegészítő programok színesítették az életmódnap eseményeit. Zákányiné Bányász Henrietta egy kis tornával mozgatta meg az érdeklődőket a színpadon, a szomszédos sátorban pedig a spinningel lehetett megismerkedni. A sport mellett helyet kapott a kultúra is, a színpadon estig váltották egymást a táncos és énekes előadók.

(Forrás és fotók: ozd.hu)

Attachment